Drie inzittenden auto te 21 Pasie beroofd door drie gewapende en gemaskerde mannen

De politie van Brownsweg kreeg woensdag 18 juli melding van een beroving te 21 Pasie waarbij een slachtoffer S.S. (35) een schotwond opliep en met spoed naar de Medische Zending was gebracht voor medische hulp. 

De militairen van post Brownsweg, de politie Brownsweg en de politie Kraboe Doi reden naar de locatie voor onderzoek. 

Daar aangekomen troffen ze twee andere slachtoffers aan waarvan het slachtoffer K.B. niet aanspreekbaar was. Het derde slachtoffer A.M. bleef ongedeerd. In de nabije omgeving van het voertuig waarin de slachtoffers zaten werden enkele patroonhulzen van 9 mm en lege flesvormige patroonhulzen van vermoedelijk AR 15 wapens, aangetroffen. 

Het slachtoffer S.S. gaf aan dat hij samen met twee andere mannen over de weg van 21 Pasie reed in de richting van de weg naar Atjoni. Toen zij ongeveer 1 kilometer verwijderd waren van de hoofdweg zagen zij ineens drie gewapende en gemaskerde mannen op de weg. De verdachten losten schoten op het voertuig waarin de slachtoffers zaten. Door de gerichte schoten raakte de bestuurder, die weg probeerde te komen, de controle over het stuur kwijt, waarna het voertuig op de verhoogde berm langs de weg belandde en kantelde op de weg. 

De daders renden meteen naar het voertuig en hebben de slachtoffers onder bedreiging van een wapen onder schot gehouden, daarbij hebben ze een schoudertas inhoudende SRD 800 en persoonlijke spullen weggenomen. 

Op een gegeven moment richtte een verdachte zijn wapen op het rechterbeen van het slachtoffer S.S. en beschoot hem opzettelijk. Kort daarna kwam er een vrachtwagen waarna de daders het bos in renden. De bestuurder van de vrachtwagen schoot S.S. te hulp en bracht hem naar de politie te Brownsweg. 

Het voertuig werd door een ingeschakelde sleepdienst weggesleept naar de politie Brownsweg. De twee slachtoffers werden in een ambulance van de Medische Zending naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo vervoerd  voor medische behandeling. 

Deze zaak wordt overgedragen aan de afdeling Recherche van Midden voor verder onderzoek. Aan de aanhouding van de roof verdachten wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!