Braziliaanse politie start megaoperatie in favela’s Rio de Janeiro om misdaad te bestrijden

De Braziliaanse autoriteiten zijn een megaoperatie gestart in Rio de Janeiro. Maandag zijn er bijna 2/000 militairen en burgers naar 10 arme buurten gestuurd om de controle terug te krijgen over gebieden die worden gedomineerd door georganiseerde misdaad.

De agenten zijn ingezet in het westelijke deel van de stad, een gebied dat de afgelopen jaren het doelwit is geweest van intense territoriale geschillen met drugshandelaren en milities, aldus de deelstaatregering van Rio de Janeiro in een verklaring.

De operatie, die ook gericht is op het uitvoeren van arrestatiebevelen, heeft geen einddatum, aldus de verklaring. “De veiligheidstroepen van de deelstaatregering zijn op straat om criminele organisaties te bestrijden die de bevolking willen gijzelen”, aldus gouverneur Cláudio Castro, die aanwezig was toen troepen en politie om 4 uur ’s ochtends met de operatie begonnen, aldus de verklaring.

Agenten werden ingezet in de uitgestrekte stedelijke buurten — bekend als favela’s — van Rio das Pedras, Terreirao, Cesar Maia/Coroado, Cidade de Deus, Muzema, Gardenia Azul, Tijuquinha, Fontela, Morro do Banco en Sitio do Pai Joao.

error: Kopiëren mag niet!