Amerikaanse vrouw verdacht van vergiftigen zes mensen in hotel Bangkok: ’Cyanide op theekopjes’

De politie van Bangkok denkt het raadsel rond zes vergiftigde gasten van een 5-sterrenhotel te hebben opgelost. Volgens de onderzoekers heeft de 56-jarige Amerikaanse Sherine Chong de groep met cyanide vergiftigd en daarna de hand aan zichzelf geslagen.

De snelwerkende, dodelijke chemische stof werd aangetroffen op kopjes en een theepot in een kamer op de vijfde verdieping van het luxe hotel in het centrum van Bangkok.

Nadat het personeel theekopjes en twee warmwaterkruiken, melk en theepotten had gebracht, deed één van de zes er cyanide in, aldus het Metropolitan Police Bureau in Bangkok. De slachtoffers waren Vietnamees en twee, onder wie dus de dader, hadden ook de Amerikaanse nationaliteit.

Uit interviews met familieleden van de doden bleek dat er een geschil was geweest over schulden die verband hielden met een investering, aldus de politie. Een man en vrouw onder de doden hadden geld geïnvesteerd bij twee van de andere slachtoffers.

De investering was bedoeld om een ziekenhuis in Japan te bouwen en de groep zou bijeen zijn gekomen om de zaak te regelen.

error: Kopiëren mag niet!