Aanslag op omstreden politicus op Sint Maarten, echtgenote naar verluidt gedood

De omstreden zakenman, politicus en leider van de Oualichi Movement for Change (OMC) Olivier Arrindell is woensdagavond neergeschoten op Sint Maarten. Volgens lokale media raakte hij lichtgewond, maar zou zijn vrouw om het leven zijn gekomen.

De schietpartij vond plaats in het Maho-gebied, bekend om zijn strand waar vliegtuigen laag overkomen voordat ze landen op het Princess Juliana International Airport. De politicus zat samen met zijn echtgenote en dochter in de auto toen ze omstreeks 21.30 uur lokale tijd werden beschoten. Na het incident reed Arrindell naar het Sonesta Maho Resort, waar de politicus in de lobby schuilde. Zijn vrouw Sabine overleed naar verluidt op de parkeerplaats van het resort.

Arrindell werd per ambulance naar het St. Maarten Medical Center (SMMC) gebracht, maar het is onduidelijk hoe ernstig zijn verwondingen zijn. 

Op social media circuleert een video waarin Arrindell te zien is in een met bloed besmeurd shirt en zegt: “Mensen, ik ben neergeschoten.”

Arrindell beschuldigt drie leiders van andere politieke partijen van de verantwoordelijkheid, waarmee hij aangeeft dat hij van mening is dat de schietpartij politiek gemotiveerd was. 

In 2023 beschuldigde de politicus toenmalig premier Silveria Jacobs (en andere politici) veelvuldig van corruptie in video- en audio-opnames en WhatsApp-berichten. Zij daagde hem wegens laster en smaad voor de rechter. Die veroordeelde Arrindell tot een rectificatie van zijn uitspraken in een video- of audio-opname die binnen 24 uur na de uitspraak moest worden overhandigd aan de advocaten van de premier. Ook legde de rechtbank hem een boete op van 10.000 dollar, met een maximum van 1.000.000 dollar, voor elke keer dat hij het verbod op belasteren zou overtreden.

Arrindell verwijderde vervolgens zijn video’s over Jacobs, verklaarde in hoger beroep te gaan en liet in mei 2024 zijn partij Oualichi Movement for Change (OMC) officieel registreren bij de Kiesraad om te kunnen deelnemen aan de verkiezingen in augustus 2024. 

‘Arrindell wil samen met zijn team corruptie en vriendjespolitiek binnen de regering van Sint Maarten aanpakken en elimineren. Hij benadrukt dat de regering niet als een persoonlijke zaak mag worden gebruikt door de zogenaamde elitefamilies van het eiland’, luidde het in een persverklaring.’

error: Kopiëren mag niet!