Twijfels over naleving van alcoholwetgeving onder jongeren in Suriname

Hoewel er wetgeving is die het alcoholgebruik onder jongeren in Suriname reguleert, bestaat er twijfel over de naleving hiervan, vooral bij horecagelegenheden en publieke festiviteiten.

In Suriname is de verkoop en consumptie van alcohol voor minderjarigen gereguleerd door verschillende wetten en verordeningen. Deze regelgeving heeft tot doel jongeren te beschermen tegen de negatieve effecten van alcoholgebruik.

Volgens de Surinaamse wetgeving geldt een minimumleeftijd van 18 jaar voor het kopen en consumeren van alcoholische dranken. Het is strafbaar voor winkeliers, horecaondernemingen en andere verkooppunten om alcohol aan minderjarigen te verkopen. Verkopers zijn verplicht om bij twijfel over de leeftijd van de koper een geldig identiteitsbewijs te vragen.

Ondanks deze maatregelen zijn er signalen dat de naleving van deze wetten niet overal effectief is. Vooral in horecagelegenheden en tijdens publieke festiviteiten wordt vermoed dat alcohol nog steeds toegankelijk is voor jongeren onder de 18 jaar. Dit gebrek aan handhaving roept zorgen op over de bescherming van jongeren tegen de risico’s van vroegtijdig en overmatig alcoholgebruik.

De wetgeving is bedoeld om het risico op alcoholgerelateerde gezondheidsproblemen en sociaal-economische gevolgen onder jongeren te verminderen. Het naleven van deze wetten is cruciaal om deze doelstellingen te bereiken en de jeugd van Suriname te beschermen tegen de schadelijke effecten van alcohol. Daarom is het van groot belang dat zowel de overheid als de samenleving gezamenlijk werken aan striktere handhaving en bewustwording om de effectiviteit van de wetgeving te waarborgen.

error: Kopiëren mag niet!