Suriname Guyana Kamer van Koophandel lanceert succesvol International Business Conference 

De Suriname Guyana Chamber of Commerce (SGCC) is verheugd de succesvolle lancering van de International Business Conference (IBC) aan te kondigen, die plaatsvond op 13 juli 2024 in het Marriott Hotel in Georgetown, Guyana.

De openingsceremonie werd ingeleid door CEO Rahul Lildhar, die de voorkeuren van de SGCC-leden benadrukte voor een opzet die B2B-bijeenkomsten en directe zakelijke interacties mogelijk maakt. Deze voorkeur was de drijvende kracht achter de samenwerking van de SGCC bij het organiseren van het evenement. De CEO verklaarde: “Onze leden waarderen mogelijkheden voor directe betrokkenheid en zinvolle zakelijke interacties, daarom hebben we ons gericht op het creëren van een platform dat deze verbindingen faciliteert.”

De voorzitter van de SGCC, Dr. Vishnu Doerga, benadrukte in zijn toespraak het belang van de conferentie voor het bevorderen van regionale samenwerking en economische groei. Hij merkte op: “De International Business Conference is een bewijs van onze toewijding om een gunstig klimaat te creëren voor zaken en investeringen in Guyana en Suriname. We zijn trots om belangrijke belanghebbenden samen te brengen om de vele kansen in onze regio te verkennen en te benutten.”

De heer Ramsey Ali, voorzitter van de Guyana Manufacturing & Services Association (GMSA), deelde zijn visie voor Guyana als de primaire bestemming voor productie in het Caribisch gebied. Hij verklaarde: “Guyana heeft het potentieel om het productiecentrum van het Caribisch gebied te worden en de IBC is een cruciale stap in de richting van het verwezenlijken van deze visie.”

Ambassadeur Liselle Blankendal, ambassadeur van Suriname in Guyana en tevens ere-lid van de SGCC, sprak over het belang van samenwerking tussen Guyana en Suriname. Ze benadrukte de gedeelde toewijding van beide naties aan economische groei en het versterken van bilaterale banden.

De heer Amar Alakhramsing, directeur van de Suriname Investment and Trade Agency (SITA), sprak over de rol van SITA bij het promoten van Suriname als een aantrekkelijke bestemming voor zakelijke investeringen. Hij verklaarde: “Suriname staat open voor zaken en door samenwerking met onze regionale partners streven we ernaar een bloeiend zakelijk klimaat te creëren dat voor iedereen voordelig is.”

Dr. Peter Ramsaroop, CEO van het Guyana Office for Investment, sprak zijn steun uit voor de IBC en benadrukte het belang van praktische betrokkenheid gericht op het sluiten van zakelijke deals. Hij verwelkomde de organisatie van het evenement in Guyana en moedigde concrete resultaten aan.

Tijdens het evenement werden verschillende Memoranda of Understanding (MoUs) ondertekend. Deze omvatten een MoU met SITA en SGCC om handelsmogelijkheden tussen Suriname en Guyana te versterken. Daarnaast werden MoUs ondertekend met de Canada Chamber of Commerce, vertegenwoordigd door mevrouw Rochelle Parasram, de Dominican Republic Chamber of Commerce, vertegenwoordigd door mevrouw Leonida Foo, en de European Chamber of Commerce, vertegenwoordigd door Dr. Alista Bishop. Deze overeenkomsten bevorderen sterkere belangenbehartiging, gezamenlijke evenementen voor leden en samenwerking om grensoverschrijdende kwesties aan te pakken en dupliciteit te voorkomen.

De SGCC is enthousiast over het potentieel van de International Business Conference om nieuwe kansen te ontsluiten voor bedrijven in Guyana en Suriname. De conferentie, gepland voor 15-17 oktober 2024, belooft een dynamisch en boeiend evenement te worden, waarbij meer dan 500 afgevaardigden uit de lokale en internationale zakelijke gemeenschappen worden samengebracht. Het zal gericht zijn op conferentiesessies, workshops en interactieve seminars die waardevolle inzichten en praktische kennis bieden over verschillende sectoren.

We moedigen alle bedrijven en belanghebbenden aan deel te nemen aan de International Business Conference. Voor meer informatie en om te registreren, bezoek www.guyanabusinessconference.com. Leden van de Guyana Manufacturing & Services Association (GMSA) en de SGCC krijgen 50% korting op delegatiepassen. Grijp nu deze exclusieve aanbieding en verzeker uw plek op dit transformatieve evenement.

De SGCC spreekt haar diepste dank uit aan de regeringen van Guyana en Suriname, de Guyana Manufacturing & Services Association en alle partners en deelnemers voor hun onwankelbare steun. We kijken uit naar een succesvolle International Business Conference en de voortdurende groei en ontwikkeling van onze regio.

Rahul Lildhar  

Chief Executive Officer  

Suriname Guyana Kamer van Koophandel

error: Kopiëren mag niet!