Studiebezoek uit Suriname aan Nederland voor burgerparticipatie

Hoe zorg je ervoor dat lokaal beleid en projecten daadwerkelijk aansluiten bij de behoeften van de gemeenschap? Simpel: vraag het aan de gemeenschap en werk samen. Een delegatie uit Suriname bezoekt deze week Nederland om inzichten op te doen over burgerparticipatie. Gedurende vijf dagen worden kennis en ervaringen gedeeld met Nederlandse bestuurders, ambtenaren en burgers om zo de burgerparticipatie en zelfredzaamheid in Suriname te versterken.

Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag, benadrukt het wederzijds leerproces: “De Surinaamse aanpak biedt waardevolle inzichten voor onze eigen leiderschapsprogramma’s.”

Het bezoek omvatte diverse stadsbezoeken aan Den Haag, Amersfoort, Rotterdam en Amsterdam. Hier leerden de Surinamers over lokale burgerparticipatie en stedelijke ontwikkeling vanuit de overheid en burgers.

Voorbeelden waren onder andere de “Moerwijk Moeders” in Den Haag en de ecowijk van de Soesterhof in Amersfoort. Deze initiatieven benadrukken de kracht van samenwerking tussen burgers en lokale overheden.

error: Kopiëren mag niet!