Rihanna brengt het lippotlood helemaal terug

De lippen aftekenen met een lippotlood: in de jaren negentig was het hip, daarna verdween de trend weer. Tot nu: popster en zakenvrouw Rihanna lanceert met haar make-upmerk Fenty Beauty een heel gamma lippotloden om de contouren van je mond anno 2024 in de verf te zetten.

In een nieuw promofilmpje op Instagram verschijnt Rihanna met zonnebril en verschillende hoofddeksels. De focus ligt echter op haar mond, die ze lustig versierd met een reeks nieuwe producten uit het gamma van haar cosmeticamerk. Zo trekt ze een chocoladebruine potloodlijn langs de contouren van haar mond om de rest van het lipoppervlak vervolgens te voorzien van een laag glimmende, transparante gloss. Heel contrastrijk, heel jaren negentig en naar het voorbeeld van de Spice Girls en TLC.

Even later in het filmpje doet ze hetzelfde met een roze lippotlood en werkt ze af met lippenstift in een gelijkaardige tint voor een meer natuurlijk effect.

Een lippotlood kan je inzetten als eyecatcher om de mond op nostalgische wijze af te bakenen, maar kan ook gebruikt worden om grenzen te creëren. Door de structuur van het potloodlijntje op de lippen loopt lippenstift waarmee je de rest van de lippen inkleurt immers minder snel uit.

De zogenoemde trace’d out lip liners zijn beschikbaar in tien kleuren en te koop in de geselecteerde winkels of via de officiële site. Kostprijs 24 euro.

error: Kopiëren mag niet!