Moordaanslag op Trump is hot topic op Chinese social media

De moordaanslag op voormalig president Donald Trump in Butler, Pennsylvania, afgelopen zaterdag werd zondag snel een trending topic op Chinese social mediaplatforms. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken publiceerde zondag een verklaring op zijn website, waaruit blijkt dat het land het incident met Trump nauwlettend volgt.

Zondagmiddag, Beijing-tijd, had de Weibo-post “Trump werd neergeschoten” meer dan 300 miljoen views verzameld, waarmee het het meest trending topic op het platform is. Weibo, een Chinees sociaal mediaplatform vergelijkbaar met X weerspiegelt trends die te zien zijn op internationale platforms zoals X, dat in China verboden is.

Niet alleen domineerde de invoer “Trump werd neergeschoten” de trending topics op Weibo, maar op een gegeven moment was de helft van de top 20 zoekopdrachten gerelateerd aan de schietpartij.

T-shirts

Ook Chinese bedrijven reageerden snel: zondagmiddag in Beijing plaatsten winkelwebsites zoals Taobao en Pinduoduo T-shirts met afbeeldingen van Trump die zijn armen omhoog hield nadat hij gewond was geraakt.

staatsmedia, waaronder Xinhua News Agency en CCTV, berichtten uitgebreid over de schietpartij.

error: Kopiëren mag niet!