Indiase bisschoppen ontmoeten premier Modi om aanvallen op christenen te bespreken

De katholieke bisschoppen van India hebben hun bezorgdheid geuit over de toenemende vijandigheid waarmee christenen in het land te maken krijgen.

Tijdens een ontmoeting met de onlangs herkozen premier Narendra Modi in New Delhi vorige week, vroeg een delegatie van de katholieke bisschoppenconferentie van India (CBCI), onder leiding van de voorzitter aartsbisschop Andrews Thazhath van Trichur, om zijn tussenkomst om het geweld en de intimidatie van christenen te stoppen, aldus het persbureau Uca.

Tijdens de 45 minuten durende bijeenkomst, overhandigde de delegatie van vier leden de leider van de hindoe-nationalistische Bhartiya Janata Party (BJP) een memorandum waarin het misbruik van anti-bekeringswetten en de toenemende aanvallen op christenen onder het valse voorwendsel van gedwongen bekeringen werden betreurd.

Het memorandum herhaalde ook de oproep van de kerk aan de regering om de speciale voordelen die in India zijn gereserveerd voor Dalit-mensen uit de lagere kaste — zoals quota voor overheidsbanen en onderwijsinstellingen en financiële hulp — uit te breiden naar christelijke Dalits.

Christelijke en islamitische Dalits worden nog steeds uitgesloten van deze concessies die na de onafhankelijkheid van India zijn ingevoerd, op grond van het feit dat het christendom en de islam het kastenstelsel niet volgen.

error: Kopiëren mag niet!