EZ: Ondernemers tot 1 september de tijd prijzen correct op producten aan te brengen

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (kortweg EZ) wijst erop dat in februari 2024 per Staatsbesluit S.B. 2024 No. 20 het Prijsaanduidingsbesluit is gewijzigd. Dit besluit is bedoeld om consumenten te beschermen tegen misleidende prijsaanduidingen en om hen in staat te stellen weloverwogen keuzes te maken bij hun aankopen. 

Ondernemers krijgen de tijd tot 1 september om alle zaken op orde te stellen. Het niet correct aanduiden van prijzen en niet voldoen aan de vereisten voor bonnen kunnen leiden tot economische sancties.

Met deze nieuwe regelgeving moeten alle prijzen inclusief belastingen en eventuele extra kosten worden weergegeven, zodat consumenten precies weten wat zij moeten betalen. De wijziging betekent onder andere dat er gewezen wordt op de vereisten voor bonnen van zowel de klein- als groothandelaar. Het is daarom van belang dat consumenten hun bon ter plekke controleren.

Het ministerie zal middels voorlichting zowel bedrijven als consumenten informeren over de nieuwe regels en hun rechten en plichten. Het Prijsaanduidingsbesluit is beschikbaar op de website van De Nationale Assemblee.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met het Onderdirectoraat Interne Markt van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie via telefoonnummer 402080 (toestel 1053/1066), verkort nummer 1940, WhatsApp-nummer +5978530915 of e-mailadres [email protected].

error: Kopiëren mag niet!