De VS vrezen politiek geweld

DOOR DUNCAN MIL
July 17, 2024 – Vier op de vijf Amerikaanse kiezers hebben het gevoel dat de VS “uit de hand loopt” na de poging tot moord op voormalig president Trump, zo blijkt uit een peiling van Reuters-Ipsos.

Uit de peiling bleek dat 89% van de ondervraagde geregistreerde kiezers het erover eens was dat “gewelddaden” dit land “in chaos brachten” tijdens een turbulent verkiezingsjaar.

Uit het onderzoek onder 1.202 Amerikanen van 18 jaar en ouder, waaronder 992 geregistreerde kiezers, bleek dat 58% hierover “zeer bezorgd” was en 31% “enigszins bezorgd” na de schietpartij in Pennsylvania van zaterdag, waarbij één toeschouwer om het leven kwam en twee anderen gewond raakten.

Trump vond een lichte voorsprong onder de geregistreerde kiezers – 40% tegenover de 39% van president Biden – terwijl Robert Kennedy Jr. 11% verzamelde.

Uit de peiling blijkt dat een confrontatie tussen vicepresident Kamala Harris en Donald Trump, als Joe Biden een stap opzij zou zetten na zijn rampzalige CNN-debat op 27 juni, beide 44% van de geregistreerde kiezers zou trekken.

In de peiling van Reuters/Ipsos zei 66% van de geregistreerde Republikeinen dat het voortbestaan ​​van Trump aantoonde dat hij “begunstigd werd door de goddelijke voorzienigheid of Gods wil.” Elf procent van de Democraten was het daarmee eens.

error: Kopiëren mag niet!