Breeveld bekritiseert regering ondanks eigen fouten

Carl Breeveld, adviseur van de politieke partij DOE, heeft onlangs uitgesproken dat hoewel de regering macro-economisch ‘redelijk’ heeft gepresteerd, ze het volk heeft vergeten. Inderdaad, de armoede tiert welig en de morele waarden zijn blijkbaar in vrije val, volgens Breeveld. Om deze ‘epische’ tragedie aan te pakken, hebben DOE en A20 besloten een politiek huwelijk aan te gaan en samen een lijst te delen voor de verkiezingen van 2025. Oh, de ironie!

Het lijkt alsof de heer Breeveld een kort geheugen heeft, of misschien hoopt hij dat we dat hebben. Want wie kan vergeten dat hij met zijn ene heroïsche zetel zich aansloot bij de regering van Desi Bouterse van de NDP?

Onze huis politicoloog Ricardo herinnert ons eraan dat Breeveld zich destijds niet schaamde om een deal te sluiten met de ‘duivel’. Helaas, of misschien gelukkig, werd DOE later uit de regering geschopt en liet Breeveld’s aangewezen minister Dodson gewoon vrolijk zitten. Waarden en normen, zeg je?

Maar laten we Breeveld het voordeel van de twijfel geven. Misschien was hij te druk bezig met het neerhalen van zijn eigen partij. Onder zijn liefdevolle leiding is DOE zo goed als verdwenen. Ze hebben niet eens meer een zetel kunnen bemachtigen. Het gezicht van DOE is zo langzamerhand even onvindbaar als water in de Sahara.

Nu probeert DOE samen met A20 een nieuw elan te vinden. Misschien kan deze nieuwe samenwerking hen helpen om opnieuw te beginnen. Maar laten we eerlijk zijn, het lijkt meer op een wanhopige schreeuw om relevantie. Zal deze nieuwe samenwerking  hen helpen de onzichtbaarheid te overwinnen die ze de afgelopen jaren zo hard hebben nagestreefd?

Dus, beste Carl Breeveld, dank je wel voor je wijze woorden en scherpe kritiek op de huidige regering. We kijken uit naar je volgende grote politieke avontuur; hopelijk is dat minder tragikomisch dan dit.

error: Kopiëren mag niet!