Advies ministerie van Volksgezondheid: Voorkom ziektes en vermijd ondergelopen gebieden

Het ministerie van Volksgezondheid adviseert de bevolking dringend om ziektes te voorkomen door niet in ondergelopen straten, bermen of erven te gaan. Wateroverlast kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, waaronder de verspreiding van watergedragen ziektes.

Stilstaand water kan bacteriën, virussen en parasieten bevatten die ziekten zoals leptospirose, dengue en cholera kunnen veroorzaken. 

Als men  in contact moet komen met ondergelopen gebieden, draag dan waterdichte laarzen en handschoenen om direct contact met besmet water te voorkomen.

Was handen regelmatig met schoon water en zeep, vooral na contact met water of modder. Gebruik desinfecterende middelen als schoon water niet beschikbaar is.

Zorg ervoor dat voedsel en drinkwater goed afgedekt en beschermd zijn tegen vervuiling. Vermijd het consumeren van voedsel dat in contact is gekomen met overstromingswater.

Zoek onmiddellijk medische hulp als u symptomen van ziekte ervaart zoals koorts, misselijkheid, braken, diarree of huiduitslag.

Het ministerie van Volksgezondheid zet zich in voor de bescherming van uw gezondheid en welzijn. Volg de adviezen ter beschermen tegen mogelijke gezondheidsrisico’s tijdens periodes van wateroverlast, aldus het ministerie.

error: Kopiëren mag niet!