Politie Moengo belaagd bij aanhouding verdachte (20) voor verkrachtig minderjarige: twee belagers opgepakt

De verdachten M.M.(36), M.D. (56) en M.J. (20) zijn afgelopen week aangehouden door de politie van Moengo terzake wederspannigheid; het niet opvolgen van een gegeven ambtelijk bevel of vordering en vernieling. 

De politie van Moengo had informatie ontvangen, dat er aangifte was gedaan tegen de verdachte M.J. voor verkrachting en het plegen van  ontuchtige handelingen met een minderjarige. Agenten gingen vervolgens naar de Commewijnestraat te Moengo voor de aanhouding. 

Terwijl de agenten bezig waren met de aanhouding van de verdachte M.J., werden zij ter plekke aangevallen door de verdachten M.M. en M.D. en werden verhinderd bij de aanhouding. Het lukte de verdachte M.J. om te ontsnappen terwijl de agenten nog aangevallen werden door de twee andere verdachten. 

Er werden waarschuwingsschoten gelost om de verdachten op andere gedachten te brengen, maar dat kon niet baten waarop assistentie van de basis van politie Moengo werd ingeschakeld. 

De verdachten werden door de politie overmeesterd en gebracht naar het politiebureau van Moengo ter voorgeleiding. De verdachte M.J. werd later alsnog in de kraag gevat door de politie van Moengo. De verdachte M.D. werd opgehouden voor verhoor. De politie van Moengo is belast met het verder onderzoek.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten M.J. en M.M. in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!