‘KAL- Circle of life’ 2 en 3 augustus in theater Thalia

De twaalfde dansschoolvoorstelling van Dansschool Namita Nritya Vidya Bhavan gaat vrijdag 2 augustus in première in theater Thalia: ‘KAL – Circle of Life’ gevolgd door een voorstelling de volgende dag, zaterdag 3 augustus.

De dansschool bestaat al ruim 23 jaar, sinds 2001, en is gespecialiseerd in de klassieke, 4000 jaar oude, Indiase dansvorm Bharata Natyam. De school staat onder leiding van Namita Ajodhia en heeft al talloze lokale en sinds kort ook regionale optredens verzorgd met de leerlingen. Als tweed

e generatie Bharata Natyam danseres in Suriname, volgt Namita Ajodhia haar roeping om deze bijzondere klassieke Indiase dansstijl over te dragen aan de generaties die na haar komen. De dansschool Namita Nritya Vidya Bhavan schept een omgeving waarin niet alleen dans wordt geleerd, gedoceerd en gecreëerd, maar waar ook de menselijkheid van de eeuwenoude traditie wordt geëtaleerd en de leerlingen Op de voordelen daarvan kunnen ervaren.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Namita Ajodhia over de dansvorm ‘Bharata Natyam’ in Suriname: “Wij zijn gezegend om te leven in een samenleving met zoveel verschillende culturen om ons heen. Met Bharata Natyam is het mogelijk om bruggen te blijven slaan, om verbindingen tot stand te brengen met deze andere stijlen en culturen. Blijf daarbij trouw aan je eigen identiteit en stijl.”

Na een onderbreking van vijf jaren, als gevolg van onder ander de Covid-pandemie, presenteert de dansschool opnieuw een bijzondere dansproductie van 90 minuten, met als titel KAL – Circle of Life. In de titel van de voorstelling zit het Hindi woord ‘kal’,Dit betekent zowel ‘gisteren’ als ‘morgen’.De productie bestaat deels uit dansdrama, geschreven door Indra Hu, en deels uit pure dans. De show start op beide dagen om 19:30 uur. 

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!