Drie jonge verdachten van wapenhandel nabij Hermitage Mall aangehouden

De verdachten S.W. (19), Ch.W.(24) en A.B.(20) zijn door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden. Na verkregen informatie kreeg de politie melding van een wapenhandel die zou plaatsvinden nabij de Hermitage Mall in het ressort Uitvlugt. 

De leden van het RBTP gingen op de melding af en hielden de drie verdachten aan. Verder werden een schouderwapen Rifle kaliber 22 model 802 en een magazijnhouder met 10 scherpe patronen, in het voertuig waarin de verdachten zaten, aangetroffen en in beslag genomen. De zaak werd overgedragen aan de afdeling Recherche van Paramaribo voor verder onderzoek.

In het verdere onderzoek kwam naar voren dat de 19-jarige verdachte S.W. het wapen twee dagen geleden vanuit Frans-Guyana  had gesmokkeld naar Suriname. Hij had zijn broer, de verdachte Ch.W., gebeld om hem te brengen naar de Hermitage Mall waar hij een afspraak had om het wapen te verkopen. Alvorens de wapenhandel kon plaatsvinden werden de verdachten echter opgepakt door de politie. 

De verdachte Ch.W. was ook de bestuurder van het voertuig. De verdachte A.B.. die niets van de handel afwist, werd door zijn oom Ch.W. gevraagd om mee te rijden.

De verdachte S.W. werd ook gezocht door de afdeling Recherche van regio Oost in verband met het smokkelen van voertuigen vanuit Franse-Guyana en is ook betrokken geweest bij diefstal van twee buitenboordmotoren. 

De verdachten Ch.W. en A.B. zijn na te zijn verhoord heengezonden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte S.W. in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!