Moordaanslag op Trump mislukt – Schutter en toeschouwer gedood

Donald Trump is zaterdagavond bij een aanslag op hem aan de dood ontsnapt. Hij werd met bloed aan gezicht door de geheime dienst weggevoerd van een verkiezingsbijeenkomst in de stad Butler, Pennsylvania.

Volgens persbureau Reuters klonk het geluid van “meerdere schoten” op het terrein waar de verkiezingsbijeenkomst aan de gang was. Journalisten ter plaatse zeiden tegen CNN dat ze een “serie luide knallen” hadden gehoord. Op videobeelden is te zien dat Trump plotseling naar een oor grijpt, waarna hij door agenten tegen de grond wordt gewerkt.

Terwijl Trump wordt weggevoerd, steekt hij nog wel zijn vuist in de lucht naar het aanwezige publiek. De Amerikaanse Geheime Dienst meldde korte tijd later dat Trump veilig is. Steven Cheung, een woordvoerder van Trump, zei dat hij het goed maakt en onderzocht werd in een ziekenhuis in de buurt, meldt The New York Times.

De politie van Butler liet ‘s avonds weten dat de schutter was ‘uitgeschakeld’. Naast de schutter zou er nog een dode zijn in het publiek. De schutter werd door de FBI geïdentificeerd als de 20-jarige Thomas Matthew Crooks uit Pennsylvania. Hij zou vanaf een dak buiten de beveiligde zone hebben geschoten met een AR15 aanvalswapen en minstens acht schoten hebben afgevuurd, aldus de Secret Service.

error: Kopiëren mag niet!