Eerste daad of “misdaad” van nieuw NDP-bestuur: Bouterse ere-voorzitter NDP

In een verrassende zet heeft het zaterdagavond gekozen nieuwe bestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP), onder leiding van Jennifer Geerlings-Simons, besloten om medeoprichter en ex-partijleider Desi Bouterse te benoemen tot ere-voorzitter.

Ricardo, onze huispoliticoloog, vraagt zich af of de NDP hiermee haar lijdensweg voortzet door een voortvluchtige voor moord als ere-voorzitter te benoemen. “Hoe gaat de partij hem in kennis stellen van deze prestigieuze eer? De persoon in kwestie moet toch bereikbaar zijn om de melding formeel te ontvangen”, merkt Ricardo op. “En wat als hij mogelijk niet meer in leven is? Hoe stel je in vredesnaam een dode aan als ere-voorzitter?”

Jennifer Geerlings-Simons, die eerder als voorzitter van de Nationale Assemblee vele discutabele wetten heeft aangenomen, opent haar nieuwe hoofdstuk als voorzitter van de NDP met wat slechts als haar “eerste misdaad” kan worden gezien. Het lijkt erop dat de NDP vastbesloten is om de grenzen van het politieke fatsoen te blijven opzoeken, zelfs als dat betekent dat ze haar eigen “overledenen” tot voorzitter benoemt.

De politieke satire bereikt hiermee nieuwe hoogten, en het blijft afwachten hoe deze bizarre gebeurtenis zich verder ontwikkelt. Misschien is het tijd voor een nationale ceremonie waarin we formeel afscheid nemen van het gezonde verstand binnen de partijpolitiek.

error: Kopiëren mag niet!