Echtpaar Wagiso-Djamhari viert 50-jarig huwelijk

Het echtpaar Wagiso-Djamhari vierde zaterdag 13 juli in het ressort Lelydorp, te midden van families, regeringsvertegenwoordigers en vrienden hun gouden huwelijksjubileum.

De heer Willem Soekirman Wagiso zag het levenslicht op 6 juli 1952 in het district Suriname. Hij heeft de Surinaamse dienstplicht voor de duur van achttien maanden als militair vervuld. Daarna werkte hij ongeveer vijftien jaren als schilder bij het bedrijf WHL Hennep. Hierna heeft hij tot zijn pensionering gewerkt op het ministerie van Openbare Werken en wel de afdeling Openbaar Groen. Voetballen is zijn hobby geweest en was aangesloten bij de voetbalvereniging Real Poerwo.

Mevrouw Soeratie Djamhari is geboren op 14 november 1951 in het district Suriname. Zij is het enige kind van haar ouders. De school heeft zij bezocht. Na te zijn gehuwd werkte zij als interieur verzorgster bij de dienst ’s Lands Bosbeheer. Daarnaast werd zij uitgeleend aan de Stichting Jan Starke Opleiding Centrum als interieurverzorgster tot haar pensionering.

Het echtpaar heeft elkaar zelf leren kennen, en huwde in 1974. Uit het huwelijk is een zoon geboren. Met trots kondigt het echtpaar aan hun eigen woning te hebben opgezet op het huidig adres. Als geloofsovertuiging belijdt het echtpaar de Islam en bezoekt de BIS moskee aan de Poerwodadiweg.

Aan het jubilerend echtpaar is een bloemstuk, een felicitatiekaart en een ingelijste foto overhandigd namens de regering. Bij zo’n mijlpaal worden de middelen die hierbij horen overgemaakt op een bankrekeningnummer opgegeven door het echtpaar, zo bericht het Burger Informatie Centrum Wanica Zuid-Oost.

error: Kopiëren mag niet!