Colombiaanse coach kritisch over verlengde rust voor Shakira-concert

De Colombiaanse coach Néstor Lorenzo was kritisch over de verlengde rust die gepland was voor de Copa America-finale van zondagavond om een ​​concert van Shakira mogelijk te maken.

Shakira zal de eerste muzikale act zijn die optreedt tijdens de rust van de Copa America-finale. De Colombiaanse popster, voormalig partner van sterverdediger Gerard Piqué uit Barcelona en Spanje, heeft op drie WK’s en de Super Bowl van 2020 opgetreden.

Met haar prestaties en de tijd die nodig is om het veld op te zetten en vrij te maken voor de tweede helft, wordt de normale rusttijd van 15 minuten tijdens de wedstrijd tussen Argentinië en Colombia naar 25 minuten geduwd.

“Ik denk dat het zoals elke wedstrijd zou moeten zijn”, zei Lorenzo zaterdag via een tolk. “Volgens de regelgeving zouden dit de 15 minuten moeten zijn.”

Lorenzo verwees naar de sancties die het Zuid-Amerikaanse bestuursorgaan eerder in het toernooi had opgelegd wegens vertragingen tijdens de rust.

Talloze organisaties en coaches werden gestraft voor de late tweede helft van hun terugkeer op het veld, waaronder de Argentijnse Lionel Scaloni en de Chileense Ricardo Gareca.

Scaloni werd geschorst voor de laatste groepswedstrijd van Argentinië tegen Peru en de persconferentie na de wedstrijd.

“Toen we in de 16e minuut naar buiten kwamen, hebben ze ons gesanctioneerd”, zei Lorenzo, “dus nu blijkt dat er een show is en dat we in de 20e of 25e minuut naar buiten moeten komen.”

Lorenzo uitte ook zijn zorgen over de gevolgen van de verlengde rust voor spelers.

“Dat kan daadwerkelijk de fysieke conditie van onze spelers beïnvloeden, omdat ze te veel kunnen afkoelen”, zei Lorenzo.

Colombia wil zijn tweede Copa America-kampioenschap winnen na het winnen van de titel in eigen land in 2001. Het team versloeg Uruguay in de halve finale om door te gaan en zijn ongeslagen reeks uit te breiden naar een teamrecord van 28 wedstrijden, wat de langste huidige reeks is in de hereninternational. voetbal.

Argentinië zal proberen een record 16e Copa America-titel te winnen, onder leiding van achtvoudig Ballon d’Or-winnaar Lionel Messi.

error: Kopiëren mag niet!