Trump met bebloed gezicht weggevoerd van verkiezingsbijeenkomst na schoten – Schutter en een toeschouwer gedood

Donald Trump is vanavond, zaterdag 13 juli, lokale tijd door de geheime dienst weggevoerd van een verkiezingsbijeenkomst in de stad Butler, Pennsylvania. Er zouden knallen zijn gehoord, waarop agenten in actie kwamen.

Op beelden van het incident is bloed te zien op het gezicht van Trump. Volgens persbureau Reuters klonk het geluid van “meerdere schoten” op het terrein waar de verkiezingsbijeenkomst aan de gang was. Journalisten ter plaatse zeggen tegen CNN dat ze een “serie luide knallen” hebben gehoord.

Op videobeelden is te zien dat Trump plotseling naar zijn oor grijpt, waarna hij door agenten tegen de grond wordt gewerkt.

Terwijl Trump wordt weggevoerd, steekt hij nog wel zijn vuist in de lucht naar het aanwezige publiek. De Amerikaanse Geheime Dienst meldt dat Trump veilig is.

Steven Cheung, een woordvoerder van Trump, zegt dat hij het goed maakt en onderzocht wordt in een ziekenhuis in de buurt, meldt The New York Times. De politie van Butler laat weten dat de schutter is ‘uitgeschakeld’. Naast de schutter zou er nog een dode zijn in het publiek.

Later op de avond werd bevestigd dat een toeschouwer dodelijk werd geraakt. Een andere bezoeker ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Onder meer de Washington Post en persbureau AP baseren zich op een informatie van de Officier van Justitie van de stad Butler.

Volgens de Officier van Justitie gaat het om geweerschoten. Trump werd geraakt door een schampschot langs een oor.

error: Kopiëren mag niet!