Peperduur huwelijksfeest van Indiase rijkeluiszoon wekt woede van omwonenden

Het bruiloftsfeest van twee eind-twintigers gaat vandaag, zaterdag 13 juli, van start in de Indiase metropool Mumbai. Dat zou geen wereldnieuws moeten zijn, maar de betrokkenen doen er alles aan om dat er wel van te maken. De bruidegom is namelijk de zoon van de rijkste man van India en dat betekent een vierdaags society-event waarvoor het verkeer in Mumbai wordt stilgelegd.

Bruidegom Anant Ambani is de zoon van Mukesh Ambani, die volgens zakenblad Forbes met een vermogen van 116 miljard dollar de rijkste persoon van Azië is en de op acht na rijkste mens ter wereld. Vader Ambani is de eigenaar van het conglomeraat Reliance Industries met belangen in de petrochemie, telecom en detailhandel.

De Ambani’s zijn ook bekend door hun huis in Mumbai, een privé-appartementencomplex van 27 verdiepingen, genaamd Antilia, dat 1 miljard dollar heeft gekost. Het gebouw heeft drie helikopterplatforms, een garage voor 160 auto’s, een privébioscoop, een zwembad en een fitnesscentrum. Het heeft zicht op een van de dichtstbevolkte sloppenwijken in Mumbai, zo’n 10 kilometer verderop.

De politie beschouwt het evenement dan ook als een “publieke gebeurtenis”, vanwege de aanwezigheid van internationale en Indiase vips. Onder een post op X van de verkeerspolitie klinkt veel kritiek. “Sinds wanneer is een persoonlijk evenement van een industrieel een publiek evenement? Is elke burger van Mumbai hiervoor uitgenodigd, of een select aantal?”, zegt iemand bijvoorbeeld.

Mumbai is berucht vanwege het drukke en chaotische verkeer. Vooral in deze tijd van het jaar, tijdens het moessonseizoen. Eerder deze week kreeg Mumbai te maken met hevige regenval en wateroverlast, met als gevolg grote verkeersopstoppingen.

error: Kopiëren mag niet!