Minister Ramdin op bezoek bij zijn Maleisische collega

Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking Albert Ramdin brengt van 10 tot en met vandaag, zaterdag 13 juli, een officieel bezoek aan Maleisië. Dit is zijn eerste bezoek aan Maleisië, zo bericht het Maleisische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tijdens het bezoek zal minister Ramdin een bilaterale ontmoeting hebben met zijn Meleisische collega minister Dato’ Seri Utama Haji Mohamad bin Haji Hasan. Van beide ministers van Buitenlandse Zaken wordt verwacht dat ze samenwerkingsmogelijkheden in de olie- en gassector, de landbouwsector, financiën en capaciteitsopbouw initiatieven zullen verkennen.

Minister Ramdin zal ook een ontmoeting hebben met viceminister van Investeringen, Handel en Industrie Liew Chin Tong en in gesprek gaan met Maleisische agentschappen en multinationals, waaronder Malaysia Agricultural Research and Development Institute (MARDI), PETRONAS, Maybank, Khazanah Nasional en DRB-HICOM Defence Technologies (DEFTECH).

In 2023 werd de totale handel tussen Maleisië en Suriname gewaardeerd op USD 10,82 miljoen, een stijging van 30,9 procent ten opzichte van USD 8,26 miljoen in 2022.

error: Kopiëren mag niet!