”Met het kleine beetje dat ik verdien, red je het de hele maand niet”

“Maandelijks overleven met weinig inkomen is een zware uitdaging”, zegt Greanna tegen Dagblad Suriname. Zij is moeder van twee en woont samen met haar man, kinderen en moeder. Haar man is ook werkzaam maar dan nog komen ze niet uit.  

“Zodra je hebt ontvangen ben je genoodzaakt als eerste de kosten van de vaste lasten te voldoen waaronder huishuur, elektriciteit, water en internet. Met het kleine beetje dat ik verdien, red je het de hele maand niet”, aldus Greanna. 

Ze zegt dat ze laatst nog, nadat ze had ontvangen, boodschappen heeft gedaan, maar nu met niets zit. “Ik heb bijna twee weken terug in totaal SRD 3.000 betaald voor net maar een paar spullen en nu zit ik met niets en maar met net SRD 500 op zak. Mijn man zit intussen ook zonder geld, ik weet helemaal niet wat ik moet doen. Als je in deze tijd een baan hebt red je het uiteindelijk ook niet, je moet namelijk twee tot drie vaste inkomsten hebben om het te kunnen overleven.”

Ook zegt Greanna dat doordat de salarissen en lonen van haast een ieder in het land in de afgelopen jaren zwaar in waarde zijn gedaald, dat bepaalde zaken in de meeste huishoudens nu een luxe zijn geworden. “Het geld is nog lang niet genoeg om mijn kinderen optimaal te kunnen verwennen. Ik heb gelukkig nog kinderen die mij begrijpen en de

situatie ook begrijpen waarin wij leven, maar hoe doen anderen die jongere kinderen hebben het?”, vraagt Greanna zich af. 

Ook een senioren dame geeft aan dat zij niet kan genieten. Rubina, die over enkele dagen 75 jaar wordt, zegt dat ze na hard werken niet kan genieten van haar geld. Haar kinderen ondersteunen haar met het betalen van stroom en water, voeding doet zij in haar eentje. “De prijzen zijn erg moordend, je staat er versteld van als je in de winkel stapt, het is zo erg geworden dat een ei nu SRD 10 tot 13 is, waar moet ik dan op zo een oude leeftijd beginnen?”, vraagt Rubina zich af. “Als ik, een bejaarde, al zoveel te kampen heb ,hoe doen de jonge mensen die kinderen hebben en alleenstaande zijn het dan?”

TM

error: Kopiëren mag niet!