Overvliegkosten moeten dit jaar binnengehaald worden

Binnen niet al te lange tijd moet het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, TCT, ervoor zorgen dat de facturen voor overvliegkosten aan vliegmaatschappijen de deur uitgaan. De Luchtvaartdienst zal daar werk van moeten maken.  Het gaat om een bedrag van circa USD 15 miljoen vanaf 2016/2017. De achterstand komt, omdat de verwerking en facturering handmatig gebeurde. De facturen worden per post gestuurd, met name via Surpost. 

Er is ondertussen geïnvesteerd in een systeem van inning. Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning noemde de inning van overvliegkosten als voorbeeld van de verschillende vormen van niet-belastingmiddelen, waar de verschillende ministeries de komende weken hoge prioriteit aan moeten geven.

De overheid zit financieel erg krap met middelen om lopende uitgaven te kunnen doen. Zijn ministerie van Financiën doet er alles aan om de belastingmiddelen voor de overheid binnen te halen, maar voor wat betreft de niet-belastingmiddelen zegt hij de ondersteuning van de overige ministeries hard nodig te hebben. 

In dit verband noemt hij de niet-belastingmiddelen uit de houtsector, bij grondzaken, de visserijsector en overige sectoren. 

Overvliegkosten zijn kosten die vliegmaatschappijen moeten betalen voor het vliegen in het luchtruim van een land. 

Andere maatregelen die de overheid binnenkort zal treffen om de inkomsten van de overheid te verhogen is de verscherpte controle door de douane van lading goederen die via schoeners het land binnenkomen. De opgaaf van goederen gebeurt niet altijd correct. 

Ook op pakketten uit het buitenland, met name Nederland, zal de controle strenger gebeuren. Er is een toenemende trend te merken dat bedrijven misbruik maken van pakketzendingen om goederen belastingvrij het land binnen te halen. Via strengere regelgeving zal ook de smokkel van goud naar het buitenland in de vorm van sieraden worden ingedamd.

error: Kopiëren mag niet!