Calcuttaweg in Saramacca omgedoopt tot Sietarie Malhoestraat

In het district Saramacca is de Calcuttaweg in het ressort Calcutta officieel omgedoopt tot de Sietarie Malhoestraat. Deze ceremonie vond  plaats onder grote belangstelling van de familie Malhoe, vrienden, kennissen, en buurtbewoners, in het bijzijn van de Districtscommissaris, mevrouw Sherin Bansi-Durga.

Parveen Malhoe, die de organisatie had, lichtte toe dat deze naamsverandering ter ere van haar wijlen vader Robby Malhoe geschiedde. Indien hij nog in leven was, zou hij zijn 70e verjaardag vieren. De heer Robby Malhoe had een sterke wens dat de Calcuttaweg vernoemd zou worden naar zijn grootvader, Raghoebier Sitarie Malhoe. Parveen Malhoe voelde zich verplicht deze wens van haar vader te vervullen.

De Districtscommissaris benadrukte dat deze dag niet alleen een herdenking is, maar ook een blijk van erkenning en waardering.

De geschiedenis van Raghoebier Sitarie Malhoe werd uitgebreid belicht. Geboren op 5 november 1895, was hij een veelzijdige handelaar en muzikant, bekend in Calcutta. Hij had onder meer een winkel, rijstpelmolen, en diverse landbouwactiviteiten. Daarnaast was hij de oprichter van het busbedrijf “Bloemfontein” en organiseerde hij culturele evenementen zoals bootwedstrijden en volksspelen.

Verder heeft de familie Malhoe ook het verzoek ingediend om een deel van de Catherina Sophiastraat in Saramacca te vernoemen naar wijlen Robby Malhoe. De Districtscommissaris heeft al een advies uitgebracht en het wachten is nu op het besluit van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De ceremonie werd afgesloten met een inzegening door pandit Bierdjanand Autar en felicitaties namens de familie en de President van de Republiek Suriname, Z.E. Chandrikapersad Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!