Brunswijk: “Ik word niet serieus genomen over de veiligheidssituatie” 

Vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens ABOP-voorzitter, is niet te spreken over de laksheid van de veiligheidsdiensten. De verslechterende veiligheidssituatie in het binnenland baart de vicepresident ernstige zorgen. Brunswijk meent dat hij het binnenland in het bijzonder als niemand anders kent en dat zijn aanbevelingen en input niet worden meegenomen in de aanpak van de criminaliteit. “Als ik zaken aanhaal en opmerkingen plaats, word ik niet serieus genomen.” 

Zo sprak vicepresident Brunswijk bij zijn Kabinet. 

“Ik weet dat er belangen zijn en we weten precies hoe wij met die belangen moeten omgaan.” De krappe middelen zijn volgens hem de nekslag geweest voor de aanpak van de criminaliteit. De vicepresident stelt, dat er vanaf het begin diverse plannen gepresenteerd zijn om de criminaliteit aan te pakken. “Het waren goede plannen. Plannen waaraan deskundigen hebben meegewerkt. Maar de middelen bleven weg.”

De aanpak moet, aldus Brunswijk, zonder aanziens des persoon geschieden. 

Dit komt op een moment dat zowel de ABOP van Brunswijk als de VHP van president Chan Santokhi zich opmaken voor de verkiezingen van 2025. Beide partijen staan steeds vaker haaks voor elkaar qua beleid.

error: Kopiëren mag niet!