A20 en DOE volgen trend fuserende partijen en gaan op een lijst verkiezingen in 

De politieke partijen A20 (Alternatief 2020) en DOE (Democratie en Ontwikkeling in Eenheid) gaan de verkiezingen van 2025 op een lijst in. De partijen hebben jarenlang gesprekken gevoerd en gingen woensdagavond over tot het bekrachtigen van de in november 2020 getekende intentieverklaring tussen de twee partijen. Beide partijen zijn momenteel zetelloos in de Nationale Assemblee (DNA), maar hopen vurig op inspraak in het landsbestuur. 

A20 onder leiding van Steven Reyme haalde in 2020 4.501 stemmen en DOE was goed voor 2.375 stemmen. Noemenswaardig is wel dat DOE tussen 2010 en 2020 een zetel had in DNA, in de persoon van toenmalig voorzitter Carl Breeveld. Huidig voorzitter Steven Alfaisi Reyme van A20 gaf bij de ondertekening aan dat de twee partijen het alternatief is waar het electoraat naar verlangt. De partijen gaan op de lijst van A20 meedoen aan de verkiezingen. 

Trend 

De A20/DOE samenwerking volgt een trend van fusies en samenwerkingen tussen politieke partijen. De Nationale Democratische Partij (NDP) ging eerder een soortgelijke samenwerking aan en kan voor de verkiezingen van 2025 rekenen op de ondersteuning van de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB), Nieuw Suriname en de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO). Alle drie partijen gaan onder de vlag van de paarse partij de verkiezingen van volgend jaar in. 

Daarnaast heeft Dagblad Suriname uit goed geïnformeerde bronnen vernomen dat de optie voor een fusie tussen de ABOP en PL op tafel ligt en binnenkort mogelijk meer gestalte krijgt. 

ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft meerdere malen de bewoners van het binnenland opgeroepen om een eenheid te vormen. Paul Somohardjo heeft op zijn beurt aangegeven dat de Javanen en marrons samen goed zijn voor 100,000 stemmen. Brunswijk gaf aan dat het volgens hem van belang is om te bundelen, om zodoende het maximale te realiseren. Daarnaast voeren andere partijen ook gesprekken met elkaar. Zo is de BEP onder leiding van Ronny Asabina in gesprek met de SDU, een politieke partij die in 2019 werd opgericht door voormalig BEP voorzitter Celsius Waterberg.

error: Kopiëren mag niet!