Maatschappelijk middenveld moet in de voorhoede op zoek naar politiek Alternatief

Er bestaat geen enkel Alternatief, zonder een beweging vanuit het maatschappelijk middenveld. Dat betekent dat zonder de arbeidersklasse en landbouwers er geen sprake kan zijn van een politieke Alternatief, als deze doelgroepen niet worden betrokken. 

Historische bondgenootschap. 

Arbeiders en landbouwers zijn van oudsher bondgenoten van elkaar in de strijd tegen het feodalisme. Het is het kapitalistisch politiek systeem dat ervoor gezorgd heeft dat deze gemeenschappelijke doelgroepen uit elkaar zijn gelukt.  De politiek heeft via haar etnische scheidslijnen dit bondgenootschap kapot geslagen. 

Politieke strijd moet klassenstrijd worden. 

De politieke strijd moet een strijd worden tussen het proletariaat en de heersende klasse, de bourgeois en heeft niks met etnische strijd te maken.  Daarmee zeg ik niet dat we elkaar tot bloedens toe moeten afslachten, het moet een strijd worden op basis van tegenstellingen en ideologie.

Er bestaat geen verschil tussen boeren en arbeiders 

De uitbuiting van de ene mens door de andere, 

Lees arbeiders en landbouwers door de kapitalisten, welke in ons systeem de hoofdtegenstelling vormt, zijn noodzakelijk voor een politiek Alternatief. 

Vandaar dat geen enkele poging om tot een politiek Alternatief te komen, zonder het proletariaat  (de werkende klasse) tot een mislukking zal leiden. 

Alternatieve leiders moeten met laarzen lopen door de modder.

Het Alternatief die meent te moeten opkomen voor de allerarmsten en de landbouwerstaat / arbeidersklasse moet bereid zijn om de stoute laarzen aan te trekken, de bedrijven te bezoeken, de werkers, landbouwers etcetera te benaderen en met werkbare voorstellen te komen om uiteindelijk,tot hoge productiviteit te geraken en politiek afhankelijke situaties tot het minimum te beperken. 

De werkende klasse mag nimmer speelbal worden van welke politieke heerschappij dan ook. 

Dan is het zaadje voor een nieuw politiek Alternatief voor 2030 gelegd, niet voor nu, maar in de toekomst. 

Radjoe Bhikharie 

Boerenactivist / voormalig journalist. 

error: Kopiëren mag niet!