DNA-lid Ramdien vraagt aandacht voor drinkwaterprobleem Commewijne

Het Assembleelid Harriet Ramdien (VHP) vraagt de regering dringend aandacht voor het drinkwaterprobleem van bewoners in het district Commewijne. De woongebieden langs en rond de Pandiet Tilakdharieweg, met name Zorgvliet, Montressor en Alkmaar, kampen sinds jaar en dag met het probleem van de drinkwatervoorziening. Deze woongebieden tellen meer dan 10.000 burgers die nimmer stromend drinkwater uit kranen hebben gekend. 

Nu het regentijd is drukt het drinkwaterprobleem minder op het leven van alledag, maar anders is het wanneer de droogte gedurende lange periode aanhoudt. Er moet dan water worden gekocht. Het water wordt met watertrucks aangeleverd. De kosten voor aankoop van water tikken aan. Huishoudens die zich de kosten niet altijd kunnen permitteren, zijn volgens het Assembleelid soms genoodzaakt gebruik te maken van het brakwater uit de trenzen met het nodige gevaar voor de gezondheid. 

Ramdien, die zelf uit het district Nickerie afkomstig is, trekt zich het lot van de bewoners in Commewijne aan, en doet een dringend beroep op de regering alles in het werk te stellen om een permanente oplossing te brengen in het drinkwaterprobleem voor de bewoners in Commewijne.

Assembleeleden uit het district Commewijne hebben in de afgelopen vier jaar herhaaldelijk de regering aandacht gevraagd voor de drinkwatervoorziening in genoemde woongebieden, echter is de situatie tot nu toe hetzelfde gebleven.

error: Kopiëren mag niet!