Oudste bekende grotschildering van 51.000 jaar oud toont mensen in vreemde situatie

Avontuurlijke onderzoekers hebben een 51.000 jaar oude grotschildering ontdekt die waarschijnlijk het oudste kunstwerk van mensen ter wereld is, maar wat erop staat is verbijsterend.

De scène werd ontdekt in een grot op een afgelegen eiland Sulawesi (Indonesië) 1.200 kilometer ten noorden van Australië en het toont een nogal vreemde situatie. Ondanks dat de schildering van slechte kwaliteit is, geloven de onderzoekers die het vonden dat het een afbeelding is van mensen die omgaan met een heel groot varken.

De afbeelding kan tot wel 51.000 jaar oud worden gedateerd dankzij nieuwe technologie die rotsen en de carbonaatlagen van kunst nauwkeurig kan dateren.

Professor Adam Bumm, onderdeel van het team dat dit ongelooflijke kunstwerk ontdekte, sprak met de media en zei: “[Varkens] waren duidelijk economisch belangrijk voor deze vroege mensen… symbolisch en misschien zelfs spiritueel.” Hij zei dat het op dit moment onmogelijk is om te zeggen of het schilderij mensen afbeeldt die het varken aanbidden of erop jagen, aangezien de cultuur die de afbeelding voortbracht allang verloren is gegaan.

error: Kopiëren mag niet!