Colombia met tien man houdt Uruguay af en boekt plek in de finale van de Copa America

Colombia bereikte woensdagavond de finale van de Copa America door Uruguay met 1-0 te verslaan, ondanks het spelen met tien man de hele tweede helft. Jefferson Lerma scoorde het enige doelpunt in de 39e minuut. Colombia kreeg Daniel Munoz in de blessuretijd van de eerste helft uit het veld gestuurd vanwege zijn tweede gele kaart. Ondanks deze tegenslag, hield Colombia stand en bereikte voor het eerst sinds 2001 de finale. Ze zullen het zondag in Miami Gardens, Florida, opnemen tegen titelverdediger Argentinië. De wedstrijd in Charlotte werd gekenmerkt door fysieke strijd en eindigde met spelersconfrontaties.

Op de tribunes brak een gevecht uit tussen Colombiaanse fans en Uruguayaanse spelers, waaronder Darwin Nunez.