Zorg om aanwezigheid van minderjarigen tijdens entertainment shows groeit bij velen

Afgelopen weekend vond een grote entertainmentshow plaats, waarbij een beroemde buitenlandse artiest optrad aan de Anton Dragtenweg. Honderden bezoekers genoten van het evenement, ondanks de regen. Wat vooral veel aandacht trok na het evenement, was een filmpje dat op social media circuleerde. Hierin is te zien hoe een jong meisje, naar eigen zeggen amper 16 jaar oud, het podium betrad om met de artiest te dansen. Nadat haar leeftijd bekend werd, bedankte de artiest haar vriendelijk en vroeg haar het podium te verlaten, omdat ze minderjarig is.

Het is gebruikelijk dat artiesten mensen uit het publiek uitnodigen om mee te doen op het podium voor een dans- of zangact. Echter heeft dit incident veel mensen aan het praten gezet over de vraag in welke omstandigheden minderjarige kinderen kunnen deelnemen aan zulke entertainment evenementen waar zang, dans en alcohol aanwezig zijn, en een zekere mate van volwassenheid vereisen.

Enkele maanden geleden uitte de Surinaamse samenleving hevige kritiek op een Phagwa-festijn op het Onafhankelijkheidsplein, waar een vrouw uit het publiek een obscene dansact uitvoerde op het podium. De schuld werd toen deels geschoven naar de organisatie. Gelukkigerwijs heeft de artiest in het recente geval correct gehandeld om dit gedrag niet te stimuleren onder minderjarigen.

De regelgeving rondom minderjarigen die op het podium dansen op obscene muziek, kan per land variëren en wordt vaak beïnvloed door andere wetten op het gebied van kinderbescherming.

error: Kopiëren mag niet!