Parkeren langs Waterkant voortaan verboden wegens werkzaamheden PURP

Vanaf volgende week zal het niet meer mogelijk zijn om te parkeren langs de Waterkant van Paramaribo. De werkzaamheden rond het vernieuwen van de Waterkant verlopen gestaag en worden geïntensiveerd. Het geheel is onderdeel van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) waarbij ook de Waterkant wordt gerehabiliteerd. 

De huidige bouwschutting wordt volgende week verplaatst naar het midden van de straat en blijft daar een jaar lang staan vanwege de werkzaamheden die op dat deel van de weg zullen worden verricht. Er wordt een rijstrook vrij gehouden voor het doorgaand verkeer. 

Rondom het oude vlaggenplein zal ook een bouwschutting worden geplaatst. 

Eerder is op het terrein tegenover het Waaggebouw Crafter’s Markt officieel in gebruik genomen. Dit terrein is voor een jaar afgestaan aan de 17 crafter’s van de Waterkant om hun craftwerk en kunstwerk ter verkoop aan te bieden. Het terrein heeft een historische betekenis, omdat het de voormalige slavenloods van de West Indische Compagnie was. 

De rehabilitatie van de Waterkant, aanpak van het parkeer vraagstuk in de binnenstad en het probleem van dak- en thuislozen zullen ook de aandacht krijgen binnen PURP, Met een lening van de Inter-American Development Bank wordt het programma uitgevoerd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, met name het Directoraat Cultuur.

Vorig jaar werd ook het herbouwde parlementsgebouw opgeleverd in dit kader. Ook het hoofdgebouw van het ministerie van Justitie en Politie op de hoek van de Henck Arron- en de J.C. de Mirandastraat wordt aangepakt. Er zullen in totaal zeven panden in de historische binnenstad van Paramaribo binnen dit programma worden gerenoveerd. Het gaat om panden die voorkomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.

error: Kopiëren mag niet!