“Vandaag heb ik me online geregistreerd om te gaan werken op een stembureau volgend jaar”

In het kader van de voorbereidingen van de verkiezingen 25 mei 2025 is een online sollicitatieprocedure gestart voor geïnteresseerden die volgend jaar in een stembureau willen werken.

De redactie van Dagblad Suriname sprak met Clara D. die bij de verkiezingen van 2020 op een stembureau in het binnenland werkzaam was.

“Ik had gewerkt in 2020, rond de Covid-periode, wat heel spannend was. Ik was naar het district Sipaliwini gestuurd. Alle voorbereidingen waren in kannen en kruiken. Het was de eerste keer en daar ik ver in het binnenland ging, was het voor mij met geen woorden te beschrijven. Ook vond ik het erg leuk om een bijdrage te leveren aan de democratie en was dan ook enthousiast om aan de slag te gaan. De ontvangst was heel goed. Het verliep ook vlot. ”

Clara heeft zich nu online geregistreerd om te werken op een stembureau tijdens de verkiezingen volgend jaar. “Ik ben erg enthousiast over deze mogelijkheid, omdat ik geloof dat het een belangrijke en waardevolle manier is om bij te dragen aan ons democratisch proces. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het werken op een stembureau. Ten eerste is het een geweldige manier om betrokken te raken bij de politiek en de gemeenschap. Door te werken op een stembureau speel ik een directe rol in de verkiezingen en help ik ervoor te zorgen dat het stemproces soepel verloopt.”

Daarnaast biedt het werken op een stembureau volgens Clara, haar de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en haar netwerk uit te breiden. “Ik geloof dat het belangrijk is om betrokken te zijn bij mijn gemeenschap en deze ervaring zal me de kans geven om meer te leren over de behoeften en zorgen van mijn medeburgers.”

“Tot slot biedt het werken op een stembureau mij de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren en mijn curriculum vitae te versterken. Ik zal een beter begrip krijgen voor het verkiezingsproces en hoe de overheid werkt, wat nuttige kennis is voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.”

CS

error: Kopiëren mag niet!