30 jaar gevangenisstraf geëist tegen vader die dochter in huis verbrandde

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag 2 juli  een strafvoorstel van 30 jaar cel gedaan tegen Adjaikoemar G. die ervan wordt verdacht zijn 17-jarige dochter vorig jaar levend te hebben verbrand in zijn woning.

Uit het onderzoek bleek dat de dochter telefonisch contact had met een jongen. Adjaikoemar ging door de mobiele telefoon van zijn dochter en vermoedde dat zijn dochter naaktfoto’s of onthullende videos had gestuurd voor haar vriend. Adjaikoemar was door het dolle heen en schakelde alles en iedereen in. Hij heeft de schoolleiding hiervan op de hoogte gesteld, daarna de politie en zijn advocaat, de pandit en vrienden. Alles en iedereen werd op de hoogte gesteld van het zogenaamd ontoelaatbaar gedrag van zijn dochter. Hij ging ook bij de jongen thuis en maakte kenbaar dat hij gramoxone had gekocht, maar dat zijn dochter dat niet wilde innemen. 

Ook bracht hij zijn dochter naar de Wijdenboschbrug om er vanaf te springen. Ook dit weigerde het meisje. Voor Adjaikoemar stond vast dat zijn dochter hem alleen schande gaf en dat hij zulks niet ging accepteren.

Op 3 mei 2023 had hij een afspraak om zijn dochter naar de Jeugdpolitie te brengen. Toen de dochter dit weigerde en aangaf dat zij haar vriend niet zou opgeven, voerde Adjaikoemar zijn plan uit.

Hij kocht gasoline en heeft hierna zijn dochter bewusteloos geslagen en de woning in brand gestoken. Er werden bloedsporen op de kleding van Adjaikoemar aangetroffen. Terwijl hij het terrein uitreed kon de overbuurman al rook uit de woning zien komen. 

Adjaikoemar heeft steeds ontkend dat er rook uit de woning kwam. Uit camerabeelden, die ter terechtzitting zijn bekeken, bleek ook dat er al rook uit de woning kwam, terwijl Adjaikoemar achteruit van het perceel reed. Ook is te zien dat Adjaikoemar  met een jerrycan de woning binnengaat en daarna gehaast met de auto vertrekt. Kort erna was de woning al in lichterlaaie. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon de woning niet redden. 

Op een gegeven moment kwam Adjaikoemar terug en vertelde aan de brandweer dat zijn dochter in de woning was.  Aan de houding van het aangetroffen verkoolde lijk kon de brandweer zien, dat het meisje niet bij bewustzijn was geweest en zich niet in veiligheid kon brengen. Bij het lijk nam de brandweer ook de geur van gasoline waar. 

Adjaikoemar zat rustig naar de strafeis te luisteren. De Officier van Justitie gaf aan dat Adjaikoemar nimmer spijt heeft getoond. Ze achtte moord bewezen en eiste een straf van 30 jaren cel onvoorwaardelijk. 

Op 6 augustus zal zijn advocaat Chandra Algoe het pleidooi voeren.

error: Kopiëren mag niet!