Assembleevoorzitter Marinus Bee: “Keti Koti een dag van hoop en vooruitgang”

Vandaag, 1 juli 2024, herdenken we 161 jaar sinds de afschaffing van de slavernij in Suriname. Deze dag, bekend als Keti Koti, markeert een cruciaal moment in onze geschiedenis waarin vrijheid en menselijkheid werden hersteld.

Keti Koti is een tijd om stil te staan bij de moed en het doorzettingsvermogen van onze voorouders, die immense ontberingen hebben doorstaan en hebben gevochten voor de vrijheid die wij vandaag de dag mogen ervaren. Het is een moment van diepe reflectie en eerbied voor degenen die hun leven gaven in de strijd tegen onrechtvaardigheid.

Maar Keti Koti is ook een dag van hoop en vooruitgang. Het is een kans om te kijken naar de toekomst en ons te richten op de opbouw van een rechtvaardige en inclusieve samenleving. Laten we samen streven naar een wereld waarin iedereen, ongeacht afkomst of achtergrond, gelijke kansen krijgt en waarin respect en solidariteit de norm zijn. 

Op deze gedenkwaardige dag wens ik u allen een betekenisvolle en bezinningsvolle Keti Koti. Moge de geest van eenheid en gerechtigheid ons blijven inspireren om samen een betere toekomst te bouwen.”

error: Kopiëren mag niet!