Bij inval TIP KPS in woning Paramaribo-Noord eigenares en partner opgepakt verdacht van mensenhandel

De afdeling Trafficking in Persons (TIP) van het Korps Politie Suriname, KPS, heeft na verkregen informatie van een anonieme tipgever over mogelijke mensenhandel, zaterdagavond 22 juni een inval gepleegd in een woning op een adres te Paramaribo-Noord. Volgens die informatie werden er Chinese vrouwen op dat adres verhandeld door de eigenares Z.X en haar partner F.Y.

Bij de inval werden er negen Chinese dames in gezelschap van negen mannen aangetroffen. Verder werden in de woning een grote hoeveelheid condooms en vingercondooms aangetroffen. De dames gaven aan dat zij slechts daar waren voor een barbecue avond. 

De negen dames werden vervolgens voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De eigenares en haar partner werden aangehouden en ter voorgeleiding eveneens overgebracht naar het politiebureau.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat de eigenares Z.X. foto’s van de dames en de locatie van hun verblijfplaats naar klanten stuurde en daarbij ook een geldbedrag aangaf. 

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de eigenares Z.X. en haar partner F.Y. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld ter zake, vermoedelijke, mensenhandel.

De negen mannen zijn door de afdeling Trafficking in Persons opgeroepen voor verhoor.

error: Kopiëren mag niet!