Suriname ontvangt handelsmissie uit Aruba

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) heeft onlangs een handelsmissie uit Aruba ontvangen. De delegatie, geleid door de Arubaanse minister van Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkeling, Geoffrey Wever, bestaat uit vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel van Aruba (KvK), de Directeur Economische Zaken, Handel en Industrie en de Aruba Trade & Industry Association (ATIA). De missie is in Suriname om commerciële mogelijkheden te verkennen in diverse sectoren.

De Arubaanse delegatie heeft diverse gesprekken gevoerd met prominente figuren, waaronder de president van Suriname en verschillende relevante ministers. Het doel van deze gesprekken was om de handel tussen Suriname en Aruba te bevorderen, wat naar verwachting een multidimensionale invloed zal hebben op de arbeidsmarkten van beide landen. In dit kader vond de missie het noodzakelijk om ook het ministerie van AW&J te bezoeken.

Minister Mac Andrew heeft de delegatie geïnformeerd over de huidige trends op de Surinaamse arbeidsmarkt en over het beleid en de regelgeving met betrekking tot het toelaten van vreemdelingen op de arbeidsmarkt. 

Ook werd gediscussieerd over arbeidsmigratie en de arbeidsnormen waaraan buitenlandse bedrijven zich moeten houden als zij in Suriname gebruik willen maken van het arbeidspotentieel. De minister benadrukte het streven van Suriname naar Decent Work, een concept dat eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden beoogt.

Minister Mac Andrew gaf verder aan dat het uitwisselen van ervaringen en expertise tussen Suriname en Aruba in het belang is van de economische ontwikkeling en het welzijn van werkenden in beide landen. Deze samenwerking kan een belangrijke bijdrage leveren aan de versterking van de arbeidsmarkten en de economische banden tussen de twee landen.

De handelsmissie zal de komende dagen verdere gesprekken voeren en verkennende bezoeken afleggen om de commerciële banden tussen Aruba en Suriname verder te versterken.

error: Kopiëren mag niet!