Kritiek op tempo bouw nieuwe brug Saramaccadoorsteek 

Er is kritiek op het tempo waarin wordt gewerkt aan de nieuwe brug over de Saramaccadoorsteek. Burgers hebben zich beklaagd over de enorme problemen die sluiting van deze belangrijke verbindingsweg met zich meebrengt. Naar aanleiding van een update over de vorderingen van de werkzaamheden die door minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken via social media werd gedeeld hebben diverse burgers hun misnoegen kenbaar gemaakt. 

De bewindsman heeft gesteld dat het voornemen is om de brug voor het eind van het jaar af te krijgen. De werkzaamheden begonnen na lange voorbereidingen en de brug is  onderdeel van een groot project rond de Jules Sydney Haven. De werkzaamheden omvatten onder andere de rehabilitatie van de Van ‘t Hogerhuysstraat, vervanging van de brug over de Saramaccadoorsteek en een logistiek centrum voor de haven. 

Natuurlijke wijze 

Het zogeheten ‘Improving Transport and Logistics and Competitiveness Suriname (ITLCS) project’ wordt in samenwerking met de Inter-American Development Bank uitgevoerd. Over de brug gaf de bewindsman aan dat het zand nu op een natuurlijke manier moet inklinken waarna de overige werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Er zijn ook palen geheid in de afgelopen dagen. 

Een joint venture van de China Harbour and Railways Corp. en Kuldipsingh Infra is verantwoordelijk voor de aanpak van de brug infrastructuur. De werkduur was geraamd voor 12 maanden. Alhoewel er een lang voorbereidingstraject geweest is, is het ongerief voor burgers enorm. Bovendien verkeren de uitwijkroutes in deplorabele staat. Minister Nurmohamed gaf aan dat de kuilen in de alternatieve routes worden aangepakt. 

error: Kopiëren mag niet!