“Ik laat me niet ontmoedigen door de regen”

Elk jaar rond juni worden delen van Suriname getroffen door zware neerslag. De regering en haar verschillende werkarmen doen hun uiterste best om de schade te beperken door het opruimen van de goten en het lozen van water. Echter, uiteindelijk is het de natuur die bepaalt hoeveel regen er valt en daar kunnen we weinig aan veranderen. Het enige wat we kunnen doen is proberen om de schade te minimaliseren en de getroffenen te helpen waar mogelijk. Het is een uitdaging waar Suriname elk jaar weer mee te maken krijgt en waar de samenleving gezamenlijk mee moet omgaan.

“Als werkende moeder weet ik als geen ander hoe hectisch een ochtend kan zijn. Vanmorgen werd ik geconfronteerd met zware regen en een lange file op weg naar het werk. Maar, in plaats van me te laten ontmoedigen, besloot ik mijn mindset te veranderen”, benadrukt Wendy V. aan Dagblad Suriname.

“In plaats van te klagen over de onvermijdelijke vertraging, koos ik ervoor om te focussen op de positieve kant van de situatie. De regen mag dan wel mijn dag bemoeilijken, maar het zorgt er ook voor dat de natuur groeit en bloeit. Het herinnert me eraan, dat tegenslagen slechts tijdelijk zijn en dat er altijd ruimte is voor groei en verandering.”

“Dus terwijl ik langzaam maar zeker mijn weg vond door de drukke ochtendspits, hield ik mijn hoofd omhoog en bleef ik mijn doelen voor ogen houden. Ik liet me niet ontmoedigen door de regen, de file of welke tegenslag dan ook. In plaats daarvan gebruikte ik het als motivatie om door te zetten en mijn dag met volle moed te beginnen.”

Wendy doet dan ook de oproep aan alle werkende moeders die te maken hebben met uitdagende omstandigheden: geef niet op. “Laat je niet ontmoedigen door een beetje regen of een file. Blijf sterk, blijf standvastig en laat niets of niemand je dag verpesten. Want uiteindelijk zijn het juist die momenten van uitdaging die ons sterker maken en ons helpen groeien.”

CS

error: Kopiëren mag niet!