Acteur Bill Cobbs (90), bekend van ‘The bodyguard en Night at the museum’, overleden

Bill Cobbs, die in vijf decennia in meer dan 200 films en series verscheen, waaronder ‘The bodyguard en Night at the Museum’, is op 90-jarige leeftijd overleden. “Hij stierf dinsdagavond vredig in zijn huis in Riverside, Californië”, bevestigde Bill’s broer, Thomas.

De acteur zou gestorven zijn aan een natuurlijke dood. “Bill vierde onlangs en gelukkig zijn 90e verjaardag omringd door dierbare geliefden”, schreef hij op Facebook. “Als familie zijn we getroost in de wetenschap dat Bill vrede en eeuwige rust heeft gevonden bij zijn hemelse Vader. We vragen om jullie gebeden en bemoediging in deze tijd.”

Cobbs komt uit Cleveland en speelde in films als The hudsucker proxy van de gebroeders Coen, als Whitney Houston’s manager in The bodyguard, Martin Scorsese’s sportdrama The color of money uit 1986, Demolition man, de coach in Air bud en de bewaker in Night at the Museum.

Hij verscheen voor het eerst op het witte doek in een vluchtige rol in The taking of pelham one two three uit 1974. “Al onze vrienden en buren gingen naar de film kijken en iedereen wachtte op mijn verschijning”, herinnerde Cobbs zich in een interview uit 2013. “Ik loop naar een politieagent in de metro en zeg: ’Hé, man. Wat is er aan de hand?’”

Heel zijn leven lang bijna was hij acteur wat hem zo’n 200 film- en tv-credits opleverde. Het leeuwendeel daarvan zijn uit de jaren ’50, ’60 en ’70, toen filmmakers en tv-producenten zich steeds weer tot hem wendden om kleine maar cruciale rollen te voorzien van een doorleefde en gedragen man.

error: Kopiëren mag niet!