De meeste scholen bleven open ondanks zware regenval 

Ondanks de hevige regenval sinds dinsdagmiddag zijn de meeste scholen woensdagochtend gewoon open gebleven.  Het overgrote deel van de straten in Groot-Paramaribo stond blank door het water. Op sommige plaatsen bereikte de waterstand meer dan 13 centimeter, waardoor veel mensen niet naar hun werk konden gaan en ook veel scholieren niet naar school konden.

In een gesprek met de directeur van VWO 4 te Geyersvlijt, de heer Samat, vertelde hij aan Dagblad Suriname dat de middelbare school ondanks de zware regenval normaal open was. “Alle wegen naar de school staan onder water, maar gelukkig is het schoolterrein niet ondergelopen”, zei de directeur. Sinds dinsdag is het schriftelijk examen voor leerjaar 10 en de VOS-scholen, waaronder VWO en HAVO begonnen. De directeur van VWO 4 liet weten, dat de examens normaal zijn doorgegaan en dat er geen afwezige kandidaten waren. Echter, in de lagere klassen waren veel leerlingen afwezig vanwege de wateroverlast.

Bij een aantal scholen in het VO onderwijs is het schoolproces, inclusief de examens, ook normaal doorgegaan. Ouders hadden in de ochtend nog geen bericht van de scholen ontvangen. Echter, bij de meeste scholen zijn de tijden aangepast in overleg met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, waardoor de leerlingen eerder naar huis mochten. Een deel van hen werd om 10 uur vrij, terwijl de examenkandidaten na hun examen om 12 uur naar huis mochten.

SD

error: Kopiëren mag niet!