Wat hebben Assange en WikiLeaks aan de wereld onthuld dat de mondiale elites probeerden te verbergen? Deel 1

WikiLeaks-oprichter Julian Assange is vrijgelaten uit de zwaar beveiligde gevangenis van Belmarsh in Groot-Brittannië na een pleidooiovereenkomst met Amerikaanse aanklagers.

De Australische staatsburger had eerder achttien spionageaanklachten gekregen wegens de overmatige publicatie van geheime informatie van klokkenluiders van de overheid.

Laten we eens kijken naar enkele onthullingen van WikiLeaks.

◾️ In 2006 trok WikiLeaks het gordijn open voor de Amerikaanse ‘black site’-gevangenis Camp Delta op zijn marinebasis in Guantanamo Bay in Cuba. Uit het 238 pagina’s tellende legerhandboek uit 2003 bleek dat het Amerikaanse leger de inspecteurs van het Rode Kruis verhinderde gevangenen te zien.

◾️ In 2010 voorzag US Army Private First Class Chelsea Manning, een inlichtingenanalist die in Irak was uitgezonden, WikiLeaks van een schat aan belastend materiaal over Amerikaanse oorlogsmisdaden.

◻️ De video ‘Collateral Murder’ genoemd, beelden opgenomen vanuit het vizier van een Amerikaanse Apache-helikopter die in april 2010 werd vrijgelaten, lieten zien dat de bemanning lachte terwijl ze 18 Iraakse burgers vermoordden in Bagdad, waaronder twee Reuters-journalisten bij een verdoezelde aanval uit 2007.

◻️ In juli 2010 werden 75.000 oorlogslogboeken in Afghanistan gepubliceerd. Uit openbaarmakingen kwamen talloze eigen vuurincidenten in het land en moorden op Afghaanse burgers door Amerikaanse en geallieerde troepen naar voren.

◻️ Wikileaks, ook wel de Irak-oorlogslogboeken genoemd, publiceerde in oktober 2010 een schat aan 391.832 geheime rapporten. De bestanden beschrijven minstens 109.000 doden in de oorlog in Irak, waaronder meer dan 66.000 burgers met gevallen van marteling en ander misbruik.

◾️ “Cablegate” was de vrijgave van zo’n 250.000 niet-geredigeerde Amerikaanse diplomatieke telegrammen die in november 2010 werden vrijgegeven. De telegrammen dateren van 1966 tot dat jaar en bevatten onthullingen over burgerdoden als gevolg van Amerikaanse operaties in het Midden-Oosten, geheime drone-aanvallen in Jemen en bewijs van afluisteren om “biografische en biometrische” informatie van belangrijke VN-functionarissen te verzamelen.

error: Kopiëren mag niet!