Shah Rukh Khan verslaat Salman, Aamir en Akshay Kumar en wordt rijkste Indiase acteur met een nettowaarde van Rs 6.300 crore

Shah Rukh Khan begon zijn acteercarrière bij de televisie en stapte in 1992 langzaam over naar films. 31 jaar later is hij een van de grootste wereldsterren. In 2014 werd hij uitgeroepen tot de op een na rijkste entertainmentpersoonlijkheid ter wereld. 

Hij is misschien begonnen als acteur, maar transformeerde zichzelf in een van de intelligentste geesten in de branche met meerdere bedrijven. Volgens veel berichten heeft Shah Rukh Khan een geschat en aangepast vermogen van meer dan Rs 6000 crore. Zo verdient hij zijn duizelingwekkende brood en boter: Dit zijn geen exacte cijfers, maar hij is zeker een van de best betaalde acteurs van het land.

Voor Pathaan nam hij Rs 200 crore mee naar huis, en voor zijn recente blockbuster Jawan kreeg hij Rs 100 crore en aangezien hij een van de producenten is, deelde hij ook 60% van de winst van de film. Ze hebben enkele van de meest succesvolle films geproduceerd, zoals Main Hoon Na, Om Shanti Om, Chennai Express, Happy New Year en Jawan, met een gecombineerde kassa van meer dan 1.000 crore.

Khan heeft bijna elk product op de markt onderschreven, van tandpasta tot auto’s, mobiele telefoons en een pen, en hij rekent ongeveer Rs 4-5 crore per goedkeuring. Hij heeft al zijn tijdgenoten zoals Salman Khan, Aamir Khan en Akshay Kumar verslagen en is de rijkste Indiase acteur van het land geworden. 

error: Kopiëren mag niet!