Rechter neemt strafzaak over 478 kilo cocaïne in SLM-toestel in behandeling

De geruchtmakende zaak waarin 478 kilogram cocaïne in zeventien dozen werd aangetroffen in de machinekamer aan de onderzijde van de cockpit van vliegtuig van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) dat op het punt stond naar Nederland te vertrekken, werd vandaag, woensdag 26 juni, in behandeling genomen door Lantonrechter Maureen Dayala. 

Het BID Team (Bestrijding Internationale Drugshandel) deed de vondst op de Johan Adolf Pengel-luchthaven na te zijn ingeschakeld door de afdeling Maintenance van de SLM.

In eerste instantie werden een politieman, een security guard van de SLM en drie beladers aangehouden en vervolgens in verzekering gesteld. Z.O. (31), O.M. (31), B.E. (40), R.G. (52) en K.R. (59) kwamen in beeld na onderzoek en het bekijken van camerabeelden. Hierna werden nog 4 verdachten aangehouden waaronder chauffeur G.L. en een bijrijder B.G. van het verzendbedrijf PICO. In totaal stonden woensdag 9 verdachten voor de rechter.

De Kantonrechter besliste dat de inhoudelijke behandeling op 5 augustus zal aanvangen middels het bekijken van camerabeelden. De hoofverbalisant zal ook aanwezig zijn om de nodige uitleg te geven.  

De advocaten in deze zaak gaven aan voorlopig nog geen getuigen te hebben. Na het bekijken van de beelden zullen zij eventueel getuigen opgeven.

error: Kopiëren mag niet!