Jeugdraad Suriname is in opmars 

Recentelijk heeft de Jeugdraad Suriname (JRS) diverse ontmoetingen gehad met belangrijke actoren. Zo zetten deze jeugdigen zich nu in om de aspecten verkeersveiligheid en Sustainable Development Goals onder de aandacht van jeugdigen te brengen.

Ontmoeting met Chermain Pansa

Tijdens de bijeenkomst met Chermain Pansa, SDG Jeugdambassadrice, die gericht was op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (VN), werd de focus gelegd op onderwerpen zoals armoede, ongelijkheid, klimaatverandering en milieuvervuiling in relatie tot jongeren. De jeugdambassadrice deelde haar kennis en ervaring om bewustwording over deze doelen te vergroten, wat cruciaal is voor de sociale en maatschappelijke ontwikkeling van de jeugd in Suriname.

Verkeersveiligheid in een jongeren perspectief

Daarnaast heeft de Jeugdraad een presentatie gehad van onderdirecteur Purcy Landveld van het Verkeersveiligheidsinstituut over verkeersveiligheid, dat een diepgaande impact had op de Jeugdraadsleden. Ze werden zich bewust van de kwetsbaarheid van jongeren in het verkeer door factoren als gebrek aan rijervaring en afleiding door smartphones. De leden zijn vastbesloten om jongeren in alle districten voor te lichten en bewust te maken van verkeersrisico’s, waarbij ze gebruik zullen maken van peer-to-peer benaderingen die effectief zijn gebleken.

Educatie en preventie

Al met al blijkt dat de Jeugdraad Suriname zich blijft inzetten voor educatie en preventie als essentiële middelen om de SDG’s te realiseren en de verkeersveiligheid te bevorderen, als onderdeel van haar bredere missie om de jeugd van Suriname actief te betrekken bij maatschappelijke vraagstukken.

error: Kopiëren mag niet!