Diverse ministeries leggen focus op capaciteitsversterking samenleving

De Surinaamse overheid blijft zich richten op het versterken van alle lagen binnen de samenleving. Recentelijk heeft niet alleen het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) zich toegelegd op het vergroten van de capaciteit van de meest kwetsbare groepen, maar ook het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, TCT, heeft stappen ondernomen om specifieke beroepsgroepen te ondersteunen.

Achttien cursisten uit de hotelbranche hebben onlangs een training in housekeeping gevolgd. Deze training, verzorgd in samenwerking met het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC), had als doel om de deelnemers de noodzakelijke kennis, vaardigheden en technieken bij te brengen voor het effectief beheren en onderhouden van hotelruimtes. De cursus omvatte zowel theoretische als praktische aspecten van housekeeping, waardoor de deelnemers hun vaardigheden konden actualiseren en verbeteren.

Jhurney Doedel, docent Toerisme en tevens trainer, benadrukte tijdens de certificaatuitreiking dat de training vooral gericht was op het actualiseren van bestaande kennis. “De meerderheid van de deelnemers is reeds werkzaam in de industrie. Voor hen fungeerde de training als een opfrissing, waardoor ze up-to-date blijven met de nieuwste technieken en trends in de housekeeping sector”, aldus Doedel.

De certificaatuitreiking werd bijgewoond door de minister van TCT, Uraqit Ramsaran. Door samen te werken met gespecialiseerde trainingscentra zoals het SHTTC, wordt niet alleen de kwaliteit van de dienstverlening verbeterd, maar ook de positie van werknemers binnen hun vakgebied versterkt.

error: Kopiëren mag niet!