De EU verhoogt de tarieven op Chinese elektrische voertuigen

DOOR DUNCAN MIL
June 25, 2024 – De Europese Unie is van plan aanvullende tarieven van 17% tot 38% in te voeren op de import van elektrische voertuigen (EV’s) uit China. De heffingen zullen van toepassing zijn bovenop de standaard autotarieven van 10% in de EU.

De Chinese premier Li Qiang sloeg terug op beschuldigingen van de VS, Canada en de EU dat Chinese bedrijven profiteren van oneerlijke subsidies en beweert dat Peking goedkope goederen in de wereldeconomie dumpt.

“De Chinese productie van geavanceerde elektrische voertuigen, lithium-ionbatterijen en fotovoltaïsche producten, enzovoort, voldeed in de eerste plaats aan onze binnenlandse vraag, maar verrijkte ook het mondiale aanbod”, zei Li dinsdag in de openingstoespraak op een bijeenkomst van het Wereld Economisch Forum in Dalian, in het noordoosten van China. .

De opmerkingen komen op het moment dat Canada stappen ondernam om de import van in China gemaakte elektrische auto’s aan banden te leggen, en zich op handelsgebied aansloot bij de regering-Biden.

Vorige maand onthulde het Witte Huis plannen om de Amerikaanse tarieven op in China geproduceerde elektrische voertuigen bijna te verviervoudigen, tot een eindtarief van 102,5%. Tegelijkertijd is de Europese Unie ook van plan de tarieven te verhogen, waardoor deze heffingen kunnen oplopen tot 38,1% voor Chinese fabrikanten zoals BYD, Geely en SAIC, evenals voor in China gebouwde Tesla- en BMW-auto’s.

China is de op een na grootste handelspartner van Canada, na de Verenigde Staten.

error: Kopiëren mag niet!